Implantologie klikgebit

Implantologie is vaak millimeterwerk en juist dan zijn we op ons best. Omdat in dit vakgebied ál onze specialismen samenkomen. De tandarts-implantoloog, tandtechnicus en tandprotheticus vormen samen een krachtig team dat garant staat voor een volledige behandeling: van zeg eens a tot z.

Vos & Nos & Implantologie t.b.v. klikgebit

Vos & Nos is de aangewezen expert op het gebied van implantologie. Bij ons worden gebitsimplantaten geplaatst door een team van gedreven specialisten. Het resultaat? Een perfect passend klikgebit en een stralende lach. Zijn de implantaten juist bedoeld als basis voor een kroon of brug? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 • Implantologie voor klikgebitten én kroon- en brugwerk
 • Complete behandeling van a tot z
 • Efficiënt behandeltraject
 • Ervaren implantologen

Meer weten over hoe implantologie bij ons in zijn werk gaat? Neem dan gerust telefonisch contact op of maak direct een afspraak voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek.

Wat is implantologie?

Implantologie is het deel van de tandheelkunde dat erop gericht is om een of meerdere tanden te vervangen door implantaten. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in je onder- of bovenkaak wordt geschroefd. Hierop kan vervolgens een klikgebit, kroon of brug worden bevestigd. Implantaten hebben als voordeel dat ze zeer goed door je lichaam verdragen worden en ze laten je kaakbot niet of nauwelijks slinken. Een klikgebit op implantaten zit dus altijd stevig in je mond, waardoor je vol vertrouwen kunt lachen en eten.

Wanneer zijn implantaten de juiste oplossing?

Implantaten zijn de juiste oplossing wanneer je een loszittend kunstgebit als storend ervaart. Ook kunnen implantaten uitkomst bieden als een kunstgebit helemaal geen optie is. Implantaten brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • je kaakbot blijft intact en gezond;
 • de implantaten (inclusief prothese) zitten stevig vast in je mond, waardoor het geheel aanvoelt als je eigen gebit;
 • vrijuit lachen en eten, zonder het gevoel te hebben dat je prothese verschuift of beschadigt;
 • de ideale oplossing wanneer je natuurlijke tandwortels ontbreken of niet meer goed functioneren;
 • duurzame oplossing voor de lange termijn;
 • geen gehemeltebedekking nodig.

Implantaten plaatsen: onze werkwijze

Onze tandarts-implantoloog heeft ruime ervaring met het plaatsen van implantaten. Hij werkt nauw samen met de tandprotheticus en tandtechnicus, zodat het behandeltraject soepel verloopt. We vertellen je graag iets meer over de verschillende stappen in het traject.

 • Consultgesprek

Allereerst heten we je van harte welkom in onze praktijk voor een vrijblijvend consultgesprek. Tijdens dit gesprek heb je volop gelegenheid om al je wensen kenbaar te maken en je persoonlijke situatie te bespreken. We combineren jouw input met onze expertise om erachter te komen of het plaatsen van een klikgebit op implantaten bij jou de beste oplossing is.

 • Opstellen behandelplan

Is een klikgebit op implantaten de oplossing voor jou, dan stellen we in samenspraak een behandelplan op. Hierin nemen we niet alleen je persoonlijke wensen en eisen op, ook details over je protheseverleden en belangrijke medische informatie staan in het behandelplan.

 • Implantaten plaatsen

Het plaatsen van implantaten is een relatief kleine ingreep die door onze tandarts-implantoloog wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Er worden kleine incisies gemaakt om het kaakbot te bereiken. Vervolgens worden de implantaten in het kaakbot bevestigd.

 • Vastgroeien implantaten

Na plaatsing is het zaak dat de implantaten goed en volledig vastgroeien in je kaakbot, voordat het daadwerkelijke klikgebit aangemeten wordt. De vastgroeitijd verschilt van persoon tot persoon en hangt af van diverse factoren, zoals:

 • individueel herstelvermogen;
 • gebruikte soort implantaten;
 • positie van de implantaten;
 • zitten de implantaten in de onder- en/of bovenkaak.

Aanmeten, vervaardigen en plaatsen klikgebit

Zijn de implantaten goed gehecht in je kaakbot? Dan kan de tandprotheticus aan de slag met je klikgebit. Tijdens het aanmeten houden we volop rekening met de gewenste pasvorm en esthetiek. Zodra de prothese klaar is, bevestigen we hem op de implantaten. We bekijken samen of het gebit zo goed aanvoelt, of dat er eventueel nog wat kleine aanpassingen nodig zijn om de pasvorm te optimaliseren. Ongeveer een week na plaatsing kom je nogmaals terug voor een nacontrole, zodat we kunnen beoordelen of alles nog steeds helemaal naar wens is.

Implantaten vergoeding

Het plaatsen van implantaten ten behoeve van een klikgebit wordt voor de volledige 100% vergoed vanuit je basisverzekering. Let op: voor het klikgebit dien je wel een eigen bijdrage te betalen. Vos & Nos rekent dit bedrag graag voor je uit. Je bent bij ons altijd verzekerd van een maximale vergoeding, want we hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars. Meer informatie over de kosten van implantaten en onze andere behandelingen? Neem dan een kijkje op onze pagina over de tarieven.

Vergoeding        Maximale eigen bijdrage
Plaatsen implantaten 100% € 0,-

Veelgestelde vragen over implantologie en implantaten

We krijgen in onze praktijk regelmatig dezelfde vragen die gaan over implantologie en (het plaatsen van) implantaten. Hieronder vind je enkele veelvoorkomende vragen en de bijbehorende antwoorden.

Zijn implantaten voor iedereen geschikt?

In principe zijn implantaten voor vrijwel iedereen geschikt. De enige vereiste is dat er voldoende gezond kaakbot aanwezig is voor een goed houvast van de implantaten. Dit kan onze tandarts-implantoloog uitstekend beoordelen op basis van een gebitsinspectie en gemaakte röntgenfoto’s.

Doet het plaatsen van implantaten pijn?

De behandeling zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving, waardoor het plaatsen van implantaten geen pijn doet. Wel kan er sprake zijn van enige napijn, net zoals bij een reguliere tandartsbehandeling. Deze lichte napijn is goed te bestrijden met pijnstillers.

Is implantologie wel betrouwbaar?

Het plaatsen van implantaten in de kaak wordt al decennialang gedaan. Door de jaren heen heeft de implantologie zich steeds verder ontwikkeld, waardoor het inmiddels een bijzonder betrouwbare techniek is. Zo worden er alleen al in Nederland jaarlijks ruim 100.000 implantaten met succes geplaatst.

Helpen jullie ook patiënten met angst voor de tandarts?

We zorgen ervoor dat onze patiënten die angst ervaren voor de tandarts, zich op hun gemak voelen. Tijdens een eerste gesprek nemen we extra de tijd om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van alle aspecten van de behandeling. Uiteraard is dit gesprek geheel vrijblijvend. Voelt het toch niet goed? Dan kun je eenvoudig afzien van de hele behandeling. Je krijgt de besproken informatie ook mee, zodat je dit thuis nog rustig op je gemak kunt doornemen.

Is het nodig dat er één of meerdere tanden of kiezen worden getrokken voor het implantaat? Dan beoordeelt je eigen tandarts of dit vanuit een zorgperspectief de juiste beslissing is. We begrijpen dat het trekken van tanden eng kan zijn, daarom leggen we alles rustig uit en nemen we hier extra tijd voor.

Anderen die je voor gingen, gaven aan dat:

 • De behandeling erg mee viel en hij of zij geen pijn ervaarde.
 • De implantoloog en de assistente erg vriendelijk en betrokken waren.
 • Zij zich thuis voelden in onze praktijk, dankzij de vertrouwde en prettige sfeer.

Gaan de implantaten lang mee?

Onze implantaten zijn kwalitatief hoogwaardig en gemaakt van titanium. In principe gaan de implantaten levenslang mee, mits ze goed verzorgd worden.

Kunnen de implantaten door mijn lichaam worden afgestoten?

Implantaten zijn gemaakt van titanium: een materiaal dat buitengewoon biocompatibel is. Dit wil zeggen dat je lichaam de implantaten als lichaamseigen beschouwt en het bot goed tegen de implantaten aan groeit.

Neem contact op

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen over implantologie of het laten plaatsen van implantaten? Onze specialisten staan voor je klaar. Vul het onderstaande contactformulier in of neem contact op via 085 0400 800.

  * Verplichte velden

  Meer weten of heb je vragen?