Klikgebit

Het spreekt voor zich, het moet wel klikken tussen jou en de specialisten van Vos & Nos. Want alleen als we er samen goed voor gaan zitten, kunnen we een klikgebit voor jou vervaardigen dat perfect past. IJzersterk en oogverblindend mooi. Zonder dat het klappert… of klikt.

Vos & Nos & Jouw klikgebit

Overweeg je een gebitsprothese te nemen, maar is een kunstgebit geen ideale oplossing? Dan is een klikgebit zeker het overwegen waard. Dit type prothese biedt uitkomst wanneer je een loszittend of pijnlijk kunstgebit als storend ervaart. Vos & Nos is de aangewezen expert voor het laten vervaardigen en plaatsen van een klikgebit. Onze voordelen:

 • gratis en vrijblijvend intakegesprek;
 • ervaren team: tandprotheticus, tandtechnicus én implantoloog;
 • hoogwaardige kwaliteit protheses;
 • opmeten aan huis mogelijk.

Wil je je stralende lach terug en mogen we een perfect passend klikgebit voor je vervaardigen? Spreek gerust je wensen door met onze specialisten of plan direct een afspraak in voor een gratis, vrijblijvend intakegesprek.

Wat is een klikgebit?

Klikgebitten, ook wel klikprotheses genoemd, zijn gebitsprotheses die vastgeklikt worden op tandimplantaten. De implantaten zijn een soort kunstwortels van titanium die de plaats vervangen van je oorspronkelijke tandwortels. Onze tandarts-implantoloog plaatst de implantaten vooraf in de boven- en/of onderkaak. Op de implantaten wordt vervolgens het klikgebit bevestigd. Het klikgebit zelf bestaat uit hoogwaardige, tandvleeskleurige kunststoffen in combinatie met slijtvaste tanden van composiet. Met een klikgebit van Vos & Nos kun je weer zorgeloos genieten van een stralende glimlach.

De voordelen van een klikgebit

Een klikgebit heeft veel voordelen, zeker in vergelijking met een kunstgebit. We sommen de belangrijkste voordelen kort voor je op:

 • een klikgebit voelt natuurlijk aan: alsof het je eigen gebit is;
 • zonder angst praten, lachen en eten;
 • geen gehemelteplaat aanwezig;
 • geen kleefpasta nodig.

Onze werkwijze

Vos & Nos heeft ruime ervaring in het vervaardigen van klikgebitten. We hechten er veel waarde aan dat het behandeltraject volledig naar wens verloopt. Een persoonlijke benadering staat bij ons hoog in het vaandel en we gaan altijd te werk volgens een duidelijk stappenplan.

 • Het consult

Heb je een gebitsprothese nodig of wil je juist te weten komen of een gebitsprothese voor jou de juiste oplossing is? Je bent van harte welkom in onze praktijk. Tijdens een gratis en vrijblijvend consult brengen we je volledig op de hoogte wat betreft onze verschillende gebitsprotheses en kom je erachter of een klikgebit geschikt voor je is. Uiteraard is er hierbij volop gelegenheid om al je persoonlijke wensen en eisen kenbaar te maken. Kom je erachter dat een klikgebit toch niets voor je is? Het consult is geheel vrijblijvend, wat inhoudt dat je niet per se de behandeling hoeft te ondergaan.

 • Behandelplan opstellen

Heb je de keuze gemaakt voor een klikgebit? Graag stellen we in samenspraak een persoonlijk behandelplan op. In het behandelplan nemen we al je persoonlijke wensen mee, maar ook belangrijke medische informatie en eventuele details over je protheseverleden komen aan bod. Heb je angst voor de tandarts? Laat dit ons vooral weten. We zorgen er dan voor dat we in het behandelplan extra ruimte opnemen voor uitleg en rust. Moeten er tanden of kiezen getrokken worden voor de implantaten? Je eigen tandarts beoordeelt dan of dit vanuit een zorgperspectief de juiste optie is.

 • Implantaten plaatsen

Na het opstellen van je behandelplan, belanden we aan bij de eerste stap van de daadwerkelijke behandeling: het plaatsen van de implantaten. Onze tandarts-implantoloog maakt kleine sneetjes in je tandvlees om het kaakbot te bereiken. In het kaakbot worden vervolgens kleine gaatjes geboord waarin de implantaten bevestigd worden. Uiteraard vindt dit alles plaats onder lokale verdoving, waardoor je niets van de ingreep voelt. Eerdere patiënten gaven aan dat de behandeling erg meeviel en dat zij geen pijn voelden.

 • Herstelfase

De implantaten zijn geplaatst: tijd om te herstellen. De implantaten moeten namelijk eerst goed vastgroeien in je kaakbot, alvorens het klikgebit aangemeten kan worden. De duur van de herstelperiode hangt af van diverse factoren. Denk hierbij aan:

 • het gebruikte type implantaat;
 • op welke positie in de kaak de implantaten geplaatst zijn;
 • of de implantaten in de onder- en/of bovenkaak geplaatst zijn;
 • je individuele herstelvermogen.

Tijdens de herstelfase kun je gewoon je oude gebit dragen: dit blijft volledig functioneel.

 • Klikgebit aanmeten

Onze tandprotheticus meet je klikgebit aan in de behandelkamer. Uiteraard houden we hierbij al rekening met de esthetiek en de gewenste pasvorm.

 • Klikgebit plaatsen en nacontrole

Na het aanmeten van je klikgebit is het tijd om hem in de mond te plaatsen. Zoals gezegd wordt de prothese bevestigd op de al geplaatste implantaten. We bekijken hoe het klikgebit aanvoelt en waar nodig voeren we nog enkele subtiele aanpassingen door om de pasvorm helemaal perfect te maken. Een week na plaatsing kom je terug voor een nacontrole. Is alles naar wens? Dan zien we je graag weer terug voor de jaarlijkse periodieke controle.

Kosten en vergoedingen bij een klikgebit

Het plaatsen van implantaten ten behoeve van klikgebitten wordt volledig vergoed vanuit je basisverzekering. Voor de prothese (het klikgebit) wordt wel een eigen bijdrage gevraagd. Vos & Nos staat je graag bij tijdens dit proces en we rekenen graag voor je uit welk deel je zelf nog moet betalen. Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor je verzekerd bent van een maximale vergoeding. Meer informatie nodig over klikgebit kosten? Bezoek dan eens onze tarievenpagina.

Vergoeding       Maximale eigen bijdrage
Nieuw klikgebit boven 92% Afhankelijk van je verzekering
Nieuw klikgebit onder 90% Afhankelijk van je verzekering
Kunstgebit boven/onder
met klikgebit boven/onder
83% Afhankelijk van je verzekering
Rebasen klikgebit
(opvullen van het klikgebit)
90% € 80,-
Reparatie klikgebit 90% € 60,-

Veelgestelde vragen

Omdat onze experts regelmatig dezelfde vragen over klikgebitten krijgen, hebben we hieronder enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Wat is het verschil tussen een klikgebit en een kunstgebit?

Daar waar een kunstgebit los in de mond zit, wordt een klikgebit vastgeklikt op implantaten. Bij een klikgebit moeten er dus eerst implantaten in je kaakbot worden gezet. Beide gebitsprotheses zijn uitneembaar. Welk type gebitsprothese het meest geschikt voor jou is, hangt af van je mondsituatie en eventuele persoonlijke voorkeuren.

Wanneer is een klikgebit de juiste oplossing voor mij?

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarin een klikgebit een goede oplossing kan zijn. Een klikgebit is mogelijk in de onderstaande situaties:

 • je hebt geen eigen tanden en kiezen meer;
 • je gebit is in slechte staat, bijvoorbeeld door het ontbreken van enkele tanden en kiezen of door loszittende tanden;
 • je hebt momenteel een kunstgebit, maar dat past niet (meer) goed en dit levert klachten op;
 • je hebt momenteel een kunstgebit, maar dat biedt niet voldoende houvast meer door het slinken van je kaakbot.

Doet een klikgebit pijn?

Voor het plaatsen van een klikgebit zijn implantaten nodig. De plaatsing hiervan vindt plaats onder lokale verdoving, waardoor je geen pijn zult hebben. Wel kunt je na de behandeling wat last van zwelling en napijn ervaren, maar dit is goed te bestrijden met pijnstillers.

Wat moet ik doen als ik angst heb voor de tandarts?

Geef het vooral bij ons aan als je angst hebt voor de tandarts. We stellen je graag gerust en passen het behandeltraject hierop aan. We nemen extra de tijd en nemen alle stappen rustig met je door. Bij onduidelijkheden leggen we het graag nog eens aan je uit. Eerdere patiënten gaven aan dat de behandeling meeviel en dat het geen pijn deed. Daarnaast vonden ze de sfeer in de praktijk aangenaam en werd er goed naar ze geluisterd.

Ik heb nog eigen tanden. Kan ik dan wel een klikgebit laten plaatsen?

Ja, dat kan. Wanneer je nog eigen tanden hebt, dan worden deze onder volledige verdoving op deskundige wijze verwijderd door onze tandarts-implantoloog. Hierna dient de kaak te genezen alvorens we de implantaten kunnen plaatsen. We laten je uiteraard niet zonder tanden en kiezen naar huis gaan en plaatsen daarom eerst een tijdelijke prothese, ook bekend als de noodprothese of immediaatprothese.

Wat als mijn klikgebit gerepareerd moet worden?

Vos & Nos beschikt over een tandprotheticus, tandtechnicus én tandarts-implantoloog. Wanneer je klikgebit niet lekker zit of gerepareerd moet worden, dan kunnen we je snel van dienst zijn. Vaak zelfs al binnen één dag! Neem in zo’n geval dus gerust contact met ons op.

Contact

Wil je meer informatie over een klikgebit ontvangen? Vul dan het onderstaande contactformulier in of bel 085 0400 800 om in contact te komen met onze specialisten. We verwelkomen je graag in onze praktijk.

  * Verplichte velden

  Meer weten of heb je vragen?