Kunstgebit

Kunstig, niet nep: dát zijn de kunstgebitten die de specialisten van Vos & Nos voor jou maken. Met veel aandacht, nauwkeurige precisie en een schat aan kennis en kunde krijgt maatwerk een compleet nieuwe betekenis. Perfect passend, waardoor je lach weer een echt visitekaartje wordt.

Vos & Nos & Jouw Kunstgebit

Laat je kunstgebit vervaardigen door Vos & Nos: dé expert op het gebied van gebitsprotheses. Dankzij de ruime ervaring van onze specialisten maken we niet alleen een kunstgebit van hoge kwaliteit, ook houden we rekening met de kleur en je gezichtsvorm. Zullen we een afspraak maken?

 • Gratis en vrijblijvend intakegesprek
 • Deskundige en ervaren tandprotheticus
 • Je kunstgebit eventueel aan huis laten opmeten

Wil je meer informatie over een kunstgebit of onze werkwijze? Maak dan direct een afspraak of neem telefonisch contact op met onze specialisten.

Wat is een kunstgebit?

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese. De tandheelkunde maakt bij kunstgebitten onderscheid tussen een partiële (gedeeltelijke) en volledige variant. Een kunstgebit wordt gemaakt van hoogwaardige kunststoffen in de kleur van je tandvlees en heeft slijtvaste tanden van composiet. De gebitsprothese fungeert als vervanging van je natuurlijke tanden en kiezen, bijvoorbeeld wanneer deze verloren zijn gegaan. Vos & Nos garandeert je hierbij van het best haalbare resultaat, zodat je weer kunt genieten van en prachtige en natuurlijke glimlach.

De werkwijze van Vos & Nos

Een kunstgebit vervaardigen is vakwerk bij uitstek. Om ervoor te zorgen dat het behandeltraject prettig verloopt en je kunstgebit uiteindelijk perfect past, gaan we te werk volgens een duidelijk stappenplan.

 • Het consult

Overweeg je een kunstgebit en wil je hier meer informatie over? Of wil je te weten komen of een kunstgebit voor jou de juiste oplossing is? We heten je van harte welkom in onze praktijk voor een gratis en vrijblijvend consult. Tijdens dit kennismakingsgesprek ontmoet je onze specialisten en heb je volop gelegenheid om al je wensen met ons te bespreken. We lichten je volledig in wat betreft alle mogelijkheden, behandelprocedures en de te verwachten resultaten. Ervaar je angst voor de tandarts? Geef dit dan direct bij ons aan, zodat we extra aandacht kunnen besteden aan het bespreken van de stappen en we alle tijd voor je nemen.

 • Kunstgebit behandelplan

Na het consult stellen we graag een persoonlijk behandelplan op. Het behandelplan is op maat en wordt volledig in samenspraak met jou opgesteld. Belangrijke informatie, zoals je protheseverleden, eventuele medische klachten en persoonlijke wensen nemen we allemaal mee bij het maken van je kunstgebit behandelplan.

 • Kunstgebit vervaardigen

Nu het behandelplan opgesteld is, gaan we aan de slag met het vervaardigen van je kunstgebit. Dit proces verloopt in verschillende stappen. Bij het maken van je kunstgebit komt een hoop kijken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • het maken van een nauwkeurige afdruk;
 • het uitzoeken van de perfecte tandvormen en kleuren;
 • de beetbepaling;
 • het passen van de preview prothese.

Vos & Nos biedt alle specialismes die komen kijken bij het vervaardigen van een kunstgebit aan, wat het behandeltraject wel zo prettig maakt.

 • Kunstgebit plaatsen en nacontrole

Nadat we je prothese hebben vervaardigd, is het tijd om je nieuwe kunstgebit te gaan plaatsen. Hierbij controleren we of de pasvorm helemaal perfect is en voeren we waar nodig kleine aanpassingen door. Een week na het plaatsen van je kunstgebit plannen we nog een nacontrole met je in. Hierna is het traject in principe afgerond en zien we je graag terug tijdens de jaarlijkse periodieke controle.

Kunstgebit rebasen (opvullen)

Heb je al een tijdje een kunstgebit, maar merk je dat het eigenlijk niet meer als gegoten zit? Vaak komt dit door het slinken van je kaakbot. Onze tandprotheticus helpt je graag met het rebasen van je kunstgebit. Rebasen wil zeggen dat we een nieuwe pasvorm maken en het kunstgebit aanpassen op je huidige mondsituatie. Bij Vos & Nos kunnen we je kunstgebit op dezelfde dag als de behandeling rebasen.

Kunstgebit kosten en vergoedingen

Vos & Nos blinkt niet alleen uit in het vervaardigen van je kunstgebit, we denken ook aan de praktische zaken. We rekenen bijvoorbeeld voor je uit hoeveel je kunstgebit gaat kosten en welk deel je hiervan vergoed krijgt van je verzekeraar. Vos & Nos heeft contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor je bij ons verzekerd bent van een maximale vergoeding vanuit je basisverzekering. Meer informatie over de kosten van een kunstgebit en vergoedingen lees je op onze tarievenpagina.

Vergoeding        Maximale eigen bijdrage
Nieuw boven of onder kunstgebit 75% € 160,-
Nieuw boven en onder kunstgebit 75% € 320,-
Rebasen kunstgebit
(opvullen van het kunstgebit)
75% € 47,-
Reparatie kunstgebit 90% € 8,-

Veelgestelde vragen over kunstgebitten

Onze specialisten krijgen regelmatig dezelfde vragen over een kunstgebit. We hebben enkele veelvoorkomende vragen voor je op een rijtje gezet.

Wanneer heb ik een kunstgebit nodig?

Er zijn verschillende redenen aan te wijzen voor het kiezen voor een kunstgebit. Een kunstgebit is een verstandige keuze wanneer je tanden en/of kiezen zijn uitgevallen door ouderdom of een tandziekte. In sommige gevallen is het vanwege je kaakvorm niet mogelijk een kunstgebit te plaatsen. In dat geval kan Vos & Nos ook een perfect passend klikgebit verzorgen.

Doet het dragen van een kunstgebit pijn?

Het kost in het begin meestal wat tijd om te wennen aan je nieuwe prothese, het is immers niet je echte gebit. Ondanks dat we je kunstgebit compleet op maat maken, komt het soms toch voor dat bepaalde drukpunten klachten geven. Sommige mensen ervaren deze drukpunten als licht vervelend, voor andere mensen kan het ook pijnlijk zijn. Bij klachten kun je altijd contact met ons opnemen, dan passen we je kunstgebit aan om de pijn te verhelpen. Bovendien kun je bij ons altijd nog dezelfde dag terecht.

Ik ervaar angst rondom de tandarts. Wat nu?

Geef het vooral bij ons aan als je angst ervaart rondom de tandarts of deze behandeling. Doe dit al tijdens het consult. Het consult is overigens vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast.
We begrijpen het volkomen als je angst ervaart en als we dit weten, maken we het traject aangenamer voor je. We nemen extra tijd om alle stappen door te nemen en al je wensen te bespreken. Patiënten die je voor gingen, gaven aan dat de behandeling meeviel en geen pijn deed. Daarnaast gaven ze aan dat ze zich op hun gemak voelden in de praktijk en dat de behandelaar en de assistente zeer vriendelijk en begripvol waren.

Hoe lang moet ik aan mijn nieuwe kunstgebit wennen?

De wenperiode verschilt van persoon tot persoon, maar uit ervaring blijkt wel dat de meeste mensen zo’n twee weken moeten wennen aan hun nieuwe kunstgebit. Je zult moeten wennen aan het ‘nieuwe gevoel’ van de prothese, maar ook eten, drinken en praten voelen anders aan. Onze experts geven je tips over hoe je hier het beste op kunt inspelen.

Kan ik met een kunstgebit nog alles eten?

Je kunt met een kunstgebit gewoon alles eten wat je normaal ook at. Wel zal je in het begin moeten wennen aan je nieuwe gebit, waardoor we aanraden om te beginnen met makkelijk voedsel. Zo wen je langzaam aan je kunstgebit en train je je kaken om het nieuwe gebit te gebruiken.

Hoelang gaat een kunstgebit mee?

Een kunstgebit gaat gemiddeld 5 tot 10 jaar mee. De exacte levensduur van een kunstgebit verschilt van persoon tot persoon. Onder andere de verzorging van het kunstgebit en je eetgewoontes spelen hierin een rol. Onze specialisten geven je graag tips over hoe je de levensduur van je kunstgebit kunt verlengen. Daarnaast kom je ieder jaar op controle, zodat we de staat van je kunstgebit goed kunnen monitoren.

Contact

Wil je graag meer informatie over een kunstgebit of kom je graag eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek? Neem dan contact op via 085 0400 800 of vul onderstaand contactformulier in.

  * Verplichte velden

  Meer weten of heb je vragen?