Implantologie kroon & brugwerk

Mooi, gezond en sterk: zo’n mond wil natuurlijk iedereen. Maar soms kun je daar wel een beetje techniek bij gebruiken. Met een brug of kroon op implantaten geven de specialisten van Vos & Nos ook jouw gebit net dat beetje meer. Helemaal op maat, voor een mond vol tanden die niet van echt te onderscheiden zijn.

Ben je opzoek naar een implantologie praktijk voor het plaatsen van implantaten ten behoeve van kronen of bruggen? De experts van Vos & Nos in Geleen en Meerssen zijn gespecialiseerd in implantologie ten behoeve van kronen en bruggen. Indien je een tand of kies mist of dreigt te verliezen is een kroon of brug op implantaat wellicht de geschikte oplossing voor jou. Ook indien een tand beschadigd of afgebroken is kan dit een uitkomst zijn.

 

Bij Vos & Nos kun je het volgende verwachten

 • Gespecialiseerd in implantologie voor kronen en bruggen
 • Onze implantologen zijn zeer ervaren en NVOI-geregistreerd
 • Compleet behandeltraject van zeg eens a tot z
 • Gratis en vrijblijvende intake met een van onze specialisten

Wil je meer weten over deze behandeling of direct een afspraak met een van onze implantologen inplannen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.

 

 

Plaatsing van implantaten voorafgaand aan kroon- en brugwerk

Een implantaat vervangt de wortel van je tand of kies indien deze verloren is gegaan, waardoor we hier vervolgens een kroon of brug op kunnen plaatsen. Een implantaat is een kunstwortels van titanium die onze specialist aanbrengt op de juiste plek en hoek in de kaak. Het aantal te plaatsen implantaten verschilt per zorgoplossing.

 

Kroon- en brugwerk

Het plaatsen van kronen of bruggen, ook wel kroon- en brugwerk genoemd, is een duurzame oplossing voor zowel het verbeteren van de gezondheid, de kauwfunctie, als het verfraaien van het uiterlijk van je gebit. We leggen je graag uit wat het verschil is tussen kronen en bruggen.

 

Wat zijn kronen?

Een kroon is een porseleinen of metalen kunsttand die je eigen tand of kies vervangt ter verfraaiing of versterking van je gebit. Bij Vos & Nos plaatsen we de kroon als een soort schroef vast op een implantaat.

Indien gewenst plaatsen wij het implantaat en je eigen tandarts de kroon. Een kroon wordt vaak gebruikt als je tanden of kiezen zijn afgebroken, vervormd, gescheurd of beschadigd. Ook wanneer je kies is afgebroken na bijvoorbeeld een wortelkanaalbehandeling, is een kroon een uitkomst. Door middel van moderne technologie zorgen we ervoor dat de tand of kies past bij je eigen gebit, zodat niemand hoeft te zien dat je een kroon hebt.

Normale kroon of een kroon op implantaat?

Kronen worden niet altijd alleen aangebracht in combinatie met een implantaat. Het is ook mogelijk dat de tandarts ervoor kiest om een kroon te plaatsen over een huidige tand of kies. Hierbij wordt de tand of kies eerst aangepast, zodat het mogelijk is om de kroon erop vast te lijmen.

Bij Vos & Nos zijn we gespecialiseerd in implantaten in combinatie met kronen. Dit is een veel gekozen optie als de huidige tand of kies onvoldoende stevig is of als de tand al ontbreekt. Het implantaat dient als een kunstwortel waar de kroon op vast wordt geschroefd.

Bij Vos & Nos brengen wij enkel kronen op implantaat aan. Voor normale kronen kun je terecht bij je tandarts.

 

Wat is een brug?

Een brug bestaat uit meerdere kronen, waarmee je meerdere ontbrekende tanden en/of kiezen eenvoudig vervangt. De buitenste twee kronen plaatsen we als een schroef op implantaten, zodat ze stevig vastzitten. De middelste kronen worden daartussen gespannen, om de lege plekken op te vullen.

Het plaatsen van een brug geeft je gebit niet alleen een beter uiterlijk, maar het helpt je ook bij het kauwen. Daarnaast voorkomt het dat je eigen gebit scheef gaat staan als gevolg van missende tanden of kiezen in dat gebied. Ook bij een brug zorgen we ervoor dat hij qua vorm, maat en kleur bij je eigen gebit past.

Brug zonder en met implantaat

Bruggen worden niet altijd in combinatie met een implantaat geplaatst. Wanneer de omliggende tanden of kiezen nog stevig genoeg zijn, worden deze bijgeslepen. Op deze bijgeslepen tanden of kiezen, ofwel pijlers, bevestigt de tandarts de brug.

Implantaten met een brug vormen de oplossing wanneer er al meerdere tanden of kiezen ontbreken of als ze onvoldoende stevig zijn om te dienen als pijler.

Bij Vos & Nos brengen wij enkel bruggen op implantaat aan. Voor een brug zonder implantaten kun je terecht bij je tandarts.

 

Samenwerking met collega-tandartsen

Binnen Vos & Nos werken geregistreerde NVOI-implantologen die allerlei behandelingen uitvoeren. Het is mogelijk dat je eigen tandarts naar ons verwijst of dat je zelf contact met ons opneemt voor een behandeling. Indien je tandarts naar ons verwijst, kan het zijn dat wij alleen het ‘chirurgische’ deel van de behandeling verrichten, namelijk het plaatsen van implantaten. De kroon of brug plaatsen we in overleg met je tandarts.

 

De behandeling

Voor het plaatsen van een kroon of brug zijn enkele afspraken nodig, waarvan de eerste afspraak altijd een vrijblijvend intakegesprek is. We leggen de behandeling graag uit aan de hand van een stappenplan:

 1. Tijdens het intakegesprek bespreken we je wensen en stellen we een behandelplan op. We zijn altijd volledig transparant over de behandeling, dus we beantwoorden al je vragen graag tijdens de intake. Een intake is vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast. Ervaar je angsten rondom het proces? Dan nemen we extra tijd om het behandelplan en de stappen met je door te nemen.
 2. Je ontvangt informatie die je thuis op je gemak terug kunt lezen over implantologie en eventuele extractie behandelingen. Tevens ontvangt u een offerte voor de behandeling welke wij graag toelichten indien hier behoefte aan is.
 3. De vervolgafspraak staat in het teken van het maken van een afdruk van je huidige gebit, zodat we kunnen afstemmen waar de implantaten moeten komen. Ook bepalen we tijdens deze afspraak de juiste vorm, maat en kleur van de kroon of brug.
 4. Tijdens de implantologie behandeling wordt er, onder plaatselijke verdoving, een gaatje in je kaakbot gemaakt waarin we het implantaat plaatsen.
 5. Nu hebben je kaak en tandvlees een tijdje nodig om te genezen. Gedurende deze periode kunnen wij een tijdelijke oplossing bieden zodat het niet opvalt dat er een of meerdere tanden missen.
 6. Na het herstel van je kaak en tandvlees is je kroon of brug gereed en kunnen we hem plaatsen. We willen uiteraard dat je volledig tevreden bent met je nieuwe gebit, dus we kijken samen uitvoerig naar de vorm, kleur en het algehele aanzicht van je kroon of brug. Indien gewenst plaatsen we alleen het implantaat en plaatst je vaste tandarts de kroon.
 7. Als nazorg wordt er een controle-afspraak ingepland, om te kijken of het herstel en onderhoud van je brug of kroon goed gaat.

 

Doet het plaatsen van een implantaat pijn?

Nee, het plaatsen van een implantaat is niet pijnlijk, omdat we de behandeling altijd uitvoeren onder plaatselijke verdoving. Als je na een behandeling pijn in je kaak of tandvlees hebt, kan dit worden verholpen met paracetamol.

Regelmatig geven patiënten achteraf aan dat de behandeling erg meeviel, dat hij of zij geen pijn heeft ervaren, dat de algehele sfeer erg prettig en vertrouwd voelde en dat de implantoloog en de assistente zeer vriendelijk waren.

 

Hoeveel kost het plaatsen van kronen of bruggen?

De kosten voor het plaatsen van een kroon of brug hangen af van een aantal factoren. Zo spelen onder andere de volgende factoren een rol:

 • Het gebruikte materiaal
 • De soort kroon of brug
 • Het aantal te vervangen tanden of kiezen
 • De wijze waarop je verzekerd bent

Wil je meer weten over de kosten van deze behandeling? Vraag onze implantologen om advies en een prijsopgave of bekijk onze tarievenpagina.

 

 

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekering?

Of het plaatsen van kronen en bruggen wordt vergoed, ligt aan de polis van je zorgverzekering. Heb je een aanvullende tandartsverzekering? Dan is het mogelijk dat je verzekering (een deel van) de behandeling vergoedt. Voor meer informatie adviseren we je om contact op te nemen met je verzekeraar.

 

Kroon of brug laten plaatsen bij Vos & Nos

De implantologen van Vos & Nos hebben jarenlange ervaring met het plaatsen van kronen en bruggen op implantaten. Je vindt ons op onderstaande locaties:

Kronen en bruggen in Geleen

Bij Vos & Nos in Geleen kun je terecht voor implantologie, t.b.v. kroon- en brugwerk en het plaatsen van een klikgebit. We zijn eenvoudig bereikbaar vanuit Sittard, Landgraaf, Heerlen en Kerkrade.

Vos & Nos Sittard-Geleen
Bloemenmarkt 11
6163 CE Geleen

Telefoon: 085 0400 800
E-mail: wij@vosnos.nl

Openingstijden

Maandag

08.00 uur

17.00 uur

Dinsdag

08.00 uur

17.00 uur

Woensdag

08.00 uur

17.00 uur

Donderdag

08.00 uur

17.00 uur

Vrijdag

08.00 uur

16.00 uur

Zaterdag

op afspraak

Zondag

gesloten

Avonduren

op afspraak

 

Of liever in Meerssen?

Naast Sittard-Geleen, zijn we gevestigd in Meerssen. We zijn dé specialist voor het plaatsen van kronen en bruggen op implantaten in Meerssen en omgeving, zoals Bunde, Rothem, Valkenburg, Berg en Terblijt en Maastricht.

Vos & Nos Meerssen
Pastoor Nicolaas Creftenstraat 2
6231 HH Meerssen

Telefoon: 085 0400 800
E-mail: wij@vosnos.nl

Openingstijden

Maandag

08.00 uur

17.00 uur

Dinsdag

08.00 uur

17.00 uur

Woensdag

08.00 uur

17.00 uur

Donderdag

08.00 uur

17.00 uur

Vrijdag

08.00 uur

16.00 uur

Zaterdag

op afspraak

Zondag

gesloten

Avonduren

op afspraak

 

Neem contact op met Vos & Nos

Heb je vragen over het plaatsen van kronen en bruggen op implantaten, wil je een intakegesprek inplannen of even langskomen voor een kennismaking? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of onderstaand contactformulier. Onze specialisten vertellen je graag alles over implantologie en onze diensten. Je bent van harte welkom in een van onze praktijken in Geleen en Meerssen.

  * Verplichte velden

  Meer weten of heb je vragen?